5.5.09

EL DIA DEL TREBALLADOR

El Malgrat 07 vam vèncer al camp del Torroella per 66-77 en el partit aplaçat que es va decidir finalment jugar l'1 de maig, el dia del treballador. La festivitat va ser un bon presagi i el treball en equip va ser la clau del 07 que vam dominar tot el partit fins i tot vam arribar a estar 20 amunt.

El perdre'ns la semifinal de la Final Four entre el Barça i el CSKA de Moscow era el tema tabú del partit, ja que anavem a Torroella a guanyar i, tot i que ens fotia el fet de no veure la semifinal, el principal era la victòria 07. Amb una mica de sort escoltariem els darrers minuts a la ràdio del cotxe. De fet només en vam escoltar els darrers segons i ja n'hi va haver prou. En Ramon havia vingut per pressió popular tot i la lesió a ajudar en Paco a les tasques de míster renunciant a la semifinal europea, tot un detall per part seva.

El partit començava amb un minut de silenci en record d'un jugador del Torroella que va perdre la vida en un accident. Ens unim al condol dels empordanesos.

Una cistella d'en David (immens durant tot el partit) obria el marcador i ràpidament era replicada pels locals. Un intercanvi de cistelles portava al 6-5 al marcador fins que la defensa i contraatac funcionava amb un bon parcial on també en Javi enxufava un triple i ens posava a 8 a la finalització del 1r quart, 8-16. El 2n quart es desenvolupava més o menys en sintonia amb el 1r però per comptes de córrer tant ens dedicavem a donar pilotes als jugadors interiors i aquests responien fantàsticament bé. En aquest quart es va aconseguir agafar més avantatge encara en el marcador fent un gran vagatge ofensiu que hagués sigut major si l'Edu hagués anotat un trilpe sobre la botzina. De totes maneres l'avantatge era bo per marxar confiats al descans, 24-37.

Al tercer quart es va començar igual de forts com s'acabava l'anterior, parcial de 0-6 als primers 2 minuts del que intentaven refer-se els locals. Dos minuts més tard la màxima diferència arribava amb cistella de l'Edu des del coll de l'ampolla després d'una gran jugada de combinació, +20. Aleshores, com bé diu sempre en Paco, vam començar a mirar el marcador i cagada l'hemus, amb 5 minuts els locals feien un parcial de 14-5 que feia que guanyessin el quart i els tornava a posar en el partit, 42-53. Al darrer quart vam aguantar el marge d'11 punts que ja portavem en un quart molt anotador (24-24) on els locals van anar a per totes per intentar endur-se la victòria però no ho van aconseguir. Als primers minuts entre en Paco i en David van dominar el cèrcol acompanyats per la gent de fora i cap al final, els tirs lliures (tot i els que vam arribar a fallar) ens van permetre endur-nos la victòria de Torroella per 66 a 77 i arribar alhora per celebrar com calia la festa del bàsquet del Noctua amb previ sopar al Classic.