4.2.09

GRAN PARTIT 07 EN UN DERBI FRATICIDA

El 07 es va endur el derbi local contra el Vilanova de Palafolls (41-58) que també era un derbi fraticida entre els germans Roselló alhora que feia un gran treball durant tot el partit. Però sobretot començant molt fort al primer quart i mantenint el ritme, cosa que portava sent bastant car de veure en els darrers partits.

El derbi començava tard, mitja hora després del previst ja que l'àrbitre va arribar tard. Aquest fet va provocar que comencés el partit amb un escalfament llarg, molt llarg. El capità vilanoví proposava com a senyor de gris el senyor Roselló amb un fill per banda, seria l'única mostra d'imparcialitat en un pavelló amb molt bona entrada pel dia lleig que feia. Segons vaig poder escoltar, l'àrbitre, s'havia dormit, quins collons!

El partit començava inmmilorablement amb típic triple d'en Jordi Clopés i un parcial de 0-5. El bon treball en defensa i el control del rebot defensiu, acompanyat per un parcial de 0-7 portaven el partit al 3-12. El seguit d'errades vilanovines en el llançament (2 cistelles en joc al primer quart), mantenint el ritme el 07, 7 a 22 en possiblement un dels primers millors 1ers quarts de la temporada, des del meu punt de vista. No sé si hi estareu d'acord...15 punts de renta amb molt bon treball defensiu. El segon quart començava amb molt temps sense anotar pels dos equips, tres minuts, i semblava que els locals volien reaccionar un parcial de 5-0. Després d'intercanviar algunes cistelles el vilanova es posava a 8, però un triple de l'Edu que acompanyava un parcial de 0-8 tornaven a posar terra de per mig amb el 19-35 que arribavem al descans. Durant el qual, enfilant els vestidors en Quim López, que ja no tornaria a la pista per haver-se'n d'anar a treballar, li deia alguna cosa a l'àrbitre i aquest li propinava una tècnica.

El tercer quart que començava amb els llançaments (els 2 fallats) i banda va ser mot defensiu en general, vivint de la renta i anotant pocs punts (9) la defensa va seguir treballant i només deixava retallar als locals 3 punts (31-44). A destacar una entrada fins a sota d'aquestes típiques de'n Javi, que ho podria fer cada vegada i el desencert en els tirs lliures com ja porta sent habitual. Les protestes reiterades dels locals a l'àrbitre, amb tècnica a la banqueta, no deixaven que s'acabéssin de posar -se en el partit. Al darrer quart haviem de seguir treballant igual de bé com haviem fet fins aleshores i si més no ho semblava amb un 0-6 als primers 3 minuts mentre seguia el mal vagatge ofensiu vilanoví. 5 punts seguits de l'Eloi eren una tímida aixecada de cap dels locals a mitjans del quart i l'intent de posar una zona tot seguida d'un triple 07 deixaven el partit totalment decantat. Una altra tècnica, tirs lliures i una cistella en joc local tancaven el derbi, 41-58.