22.4.09

LA VINTENA VICTÒRIA DE LA TEMPORADA

El Malgrat 07 vam aconseguir guanyar a domicili al camp del Santjoanenc per 75 a 84, el que representa la nostra vintena victòria de la temporada que ens assegura la 3a o la 4a plaça de la lliga. En un partit on es va haver de treballar de valent, els triples d'en Javi i les bones situacions d'atac tret d'alguns minuts de sequera conduien el 07 a la victòria dissabte passat a Sant Joan les Fonts.

La setmana passada vam acabar eliminats a les semifinals del torneig internacional de Malgrat, on uns italians molt intensos i, perquè no dir-ho, una mica bruts ens van fer fora de l'accés a la final. Després de l'apunt de setmana santa el partit a Sant Joan era un d'aquells per no refiar-se, ja que el Santjoanenc sap jugar les seves armes com a local com ha demostrat durant la temporada. El partit però, va ser de domini 07 des del 1r minut del partit ja que després del 0-2 i del consequent 4-4, vam anar per davant tota l'estona (menys al 2n quart durant 1 minut). En alguns moments semblava que acabaria amb pallissa i tot, però la reacció local sumada a la poca paciència van fer que acabéssim guanyant de 9. L'Uri que estava molt inspirat al 1r quart trobant els forats de la zona i llançant a taulell va fer 6 punts seguits gairebé només començar. La bona defensa a l'home 07 provocava que els visitants no anotéssin durant 3 minuts, posant-nos així 6-16 després d'un contraatac d'en Martí. La 3-2 del Santjoanenc, després d'una tímida pressió a tota la pista, començava a trobar el seu funcionament robant pilotes i podent anotar fluidament, mentre ens dedicavem a no perdre el marge. 17-20. Els locals començaven amb ganes i es posaven per davant en el marcador i aguantaven el tipus frec a frec en el marcador durant la major part del quart, fins que el presi va treure la metralleta que no s'encasquilla si funciona a uns 8 metres de la cistella i clavava 3 triples en aquest quart, acompanyat per 1 triple per cada Jordi. El gran treball d'en Paco sota els taulells (amb un gran tap inclòs), el bon moviment de la pilota contra la defensa zonal, el bon domini del rebot (com salta en Quirze!!!) i una bona defensa que deixava els locals sense anotar en els darrers 2 minuts permetien que marxar de 10 al descans, 36-46. Com bé comentava en Paco al descans, tot no estava fet, estavem per davant gràcies als triples, així que s'havia de seguir treballant, sobretot la defensa.

Primera cistella de la 2a part del 07, un triple com no, però aquest cop era el gran dels Clopés el que l'encistellava. Un petit ensurt fins al minut 5 que només duiem 5 punts del mateix Jordi Clopés i el Santjoanenc es posava a 5 de diferència. A partir d'aquí es posarien les coses a lloc, començant un gran parcial amb un triple per taulell i des de la cantonada de l'Edu engegaven un 0-12 que ens posaven +18. Els locals reaccionaven tímidament al darrer minut del 3r quart, 53-66. Els locals van començar el darrer quart conscienciats a retallar distàncies amb el 07 i 2 triples gairebé consecutius del base local feien que s'acostéssin fins als 7 punts. Llavors la metralleta d'en Javi es va tornar a engrassar i contestant els 2 triples amb 2 més feia que la distància fos gairbé inaccessible per als locals en un quart on l'àrbitre potser tenia una mica de pressa per veure el Barça de futbol xiulant poquetes coses amb el "jueguen jueguen". El definitiu 75-84 fa que ens embutxaquem la vintena victòria de la temporada.