13.1.10

VICTORIA AL 1R PARTIT DEL 2010

El Malgrat 07 venç al Sant Julià de Ramis en el primer partit de l'any per 66 a 48. La victòria deixa un gust agredolç a la boca de la gent 07 ja que a falta d'1 minut i poc per arribar a la mitja part en Jordi Martí es va lesionar amb la mala fortuna que el diagnòstic és fractura del peroné.

Torna l'activitat
Tothom estava a l'expectativa de què passaria al primer partit de l'any després de les festes sempre es compliquen els partits. El 07 va començar sòlid defensivament i amb prou encert ofensivament. 5 punts seguits d'en Jordi Clopés a l'inici posaven els locals 3 a 8 i dos minuts més tard un triple d'en Jordi Martí i un d'en Ramon ampliaven encara més l'avantatge més 10. Moltes errades en general d'ambdós equips feien que no es veiés un joc gaire fluid, destacant les entrades fàcils a cistella errades. Al final del quart el 07 guanyava 18 a 9.
Un altre món, el dolent
Semblava que s'havia girat la truita completament i era difícil de creure però el 07 amb una empanada mental, típica després de festes, va fer un segon quart molt espantós. Apareixia a la pista aquell síndrome conegut com l'empatx del tortell de reis. Només dues cistelles en joc de l'Oriol als primers 5 minuts i els 3 triples dels visitants en només tres minuts posaven l'empat a 24 al partit. Una petita revifada sobrevolava el pavelló després d'un triple d'en Francesc després de 3 minuts sense anotar i llavors arribava l'acció desgraciada del partit. En Jordi Martí robava una pilota a mig camp tot disposant-se a encarar cistella, al encistellar i a més a més treure'n la falta del defensor, va caure en mala postura i es queixava d'aprop del turmell. Poc després era traslladat a l'hospital pel reconeixement, fractura del perone i ja va la segona a l'històric del 07 recordant que en David patia la mateixa lesió fa encara no 2 mesos. Després del succés 2 triples del Sant Julià empataven el partit a 30 abans de la mitja part.
Per davant
El Sant Julià començava la segona part amb un parcial de 0 a 5 al qual reaccionava en Jordi Clopés ràpidament amb 2 triples en 2 minuts. A aquesta acció de l'únic Clopés disputant el partit se li unien dues cistelles gairebé consecutives d'en Quirze i en Francesc respectivament que tornaven a posar el 07 per davant. A partir d'aquí el quart va tenir poca història, els locals només van anotar de tir lliure i els visitants en 2 accions i tot això als darrers 5 minuts de quart. 47 a 42 i el 07 estava disposat a encarar el darrer quart amb moltes ganes de guanyar el partit.
Jugant amb l'avantantge
Els 5 punts amb els quals va començar d'avantatge el 07 ja no tornarien a baixar del seu marcador i és que els locals van saber jugar bé les seves cartes amb el marcador a favor. Els tirs lliures van ser la forma més recorrent d'anotar per part del 07 i els visitants només es van quedar amb 6 punts en tot el quart, cosa que va mostrava clarament el 66 a 48 final. M'agradaria destacar la mà fineta d'en Ramon amb 6 punts consecutius a poc de la finalització amb tres llançaments de dos típics seus.