17.11.09

DERROTA A CASA EN UN DERBI EMOCIONANT

El Malgrat07 perd a casa en el 3a edició del derbi malgratenc contra el Vilanova de Palafolls en la 9a jornada de lliga per 66-67 en un partit amb moltes alternances en el marcador, on tots dos equips van dominar durant estones i es va decidir al final amb un darrer minut d'infart.

El tercer derbi es presentava amb igualtat de condicions a la taula de classificacions (amb el 07 amb un partit menys) i amb dues baixes per part del 07, en David i en Francesc a l'hospital per circumstànices diverses, el primer per haver-se trencat el peroné a la sessió d'entrenament de divendres i haver estat operat d'èxit el mateix dissabte, el segon per una inflamació del pàncrees sotmès a proves. Comento lo de les baixes ja que són de trascendència donat que van estar hospitalitzats al Sant Jaume de Calella, del qual ja se'n rumorejava el patrocini de la farmaciola 07. El que es va veure clar des d'un bon principi és que el Vilanova sortia amb moltes ganes col·locant un 2 a 8 de parcial als primers 5 minuts. El temps mort demanat ràpidament per la banqueta 07 va fer efecte i un 6-0 posaca les coses igualades de nou, 9 a 8. En Quim López molt enxufat (9 punts en aquest quart i un total de 26) aguantava el Vilanova igual que al 07 l'aguantaven els tirs lliures (5 de 5 en aquest quart). Un triple d'en Pera gairebé sobre la botzina feia decantar la balança cap als visitants per 13 a 16 a final de quart. El segon quart seguia igualat en tots els aspectes fins que el Vilanova propinava un parcial de 0 a 10 que els feia agafar avantatge en el marcador que ens estava costant de recuperar, llavors van arribar 2 triples gairebé consecutius, un d'en Pep i l'altre d'en Jordi Martí que ens col·locaven ben a prop en el marcador. Una mala defensa de l'última jugada i un altre tripe d'en Pera, aquest si at the buzzer deixaven el Vilanova amb avantatge a la mitja part per 31 a 39.

La consciencació defensiva que s'havia inculcat al vestidor va sorgir efecte, perquè el Vilanova només anotés 4 punts als primers 5 minuts de quart i ens poguessim posar per davant després de molts minuts de no treure el cap en el lideratge del marcador. 2 triples d'en Jordi Clopés consecutius i 1 més d'en Jordi Martí i llaçaments des de la línia de lliures (tot i fallar-ne 7 aquest quart) ens posavem 9 amunt, l'avantatge més gran aconseguit. Això demostra la igualtat que hi va haver en el partit, màxim avantatge 07 +9, màxim avantatge Vilanova +10. Després d'aquest incís dir que el Vilanova retallava distàncies gràcies als seus homes interiors per posar el 56-51 al final. El darrer quart començava bé però ràpid es va anar enterbolint després d'un parcial vilanoví de 2 a 11 (4 minuts 07 sense anotar). Llavors arribava el final d'infart, amb 60 a 64 a falta de 2 minuts dos tirs lliures de l'Uri, un 2+1 d'en Jordi Clopés posaven el Malgrat 07 i una cistella d'en Quirze posaven el Malgrat07 +3 a falta de minut i mig. Una cistella de l'Eloi, que malhauradament pels interessos 07 va agafar la responsabilitat amb encert al minut final posava el Vilanova a 1. Un atac desperdiciat del 07 i una nova cistella de l'Eloi a falta de 12 segons posaven al Vilanova per davant. L'atac va ser ràpid, triple d'en Jordi Clopeeees i no, rebot i llançament de dos de l'Uri sobre la botzinaaaa i tampoc, se sortia de dins la darrera opció de la victòria. 66-67 en un partit molt emocionant i on s'ha de felicitar els dos equips per l'espectacle posat sobre la pista.